Mitt jobb - Ridskola


I November 2016 fick jag börja arbetsträna på Säffle Ridklubb. Här ovan ser ni mig och två kollegor (hon till vänster lånade vi in och har nu åkt hem - Bruno är klubbens egna ponny) på en ponnyridning ute vid Duse Udde. Blev så varmt bemött av allt och alla, efter ett par dagar så kollapsade jag här hemma. Flertal gånger, fick åka in till sjukhuset och där hittade dom att jag hade väldigt lågt järnvärde - farligt lågt. Fick en dubbel dos med järn intravenöst direkt och fick även komma tillbaka veckan efter och få lika mycket då. Efter det blev jag mycket piggare och kunde återgå till min arbetsprövning. Så himla typiskt något sådant ska hända när man var så taggad att få börja - men nu gick det ju bra ändå :) 

 
Jag fick lära känna fina människor på denna ridskola, nu har jag vänner för livet - storm trivs så enorm mycket. Det är roligt att gå upp på morgonen, få möta dom fyrbenta kollegornas gnäggande vid morgon fodringen - betydelsefullt. I början var jag där tre dagar i veckan några timmar, för att sedan långsamt öka upp - nu jobbar jag 75% sedan April. Efter som jag jobbar som stall och hästskötare så är det såklart ett fysiskt tungt arbete, men finns både hjälpmedel och man hittar hur man ska hantera allt efter sin egna förmåga osv. I början var det jobbigt med kroppen - mycket värk, men det gav sig då jag vänjde kroppen försiktigt. Min kropp mår bra av att vara igång, ett stilla sittande arbete skulle inte funka - jag måste vara i rörelse. Nu har jag en bra grund, bra med muskler för att orka stabilisera ihop mina leder som inte hoppat ur led på väldigt länge :) Jag har nånstans hittat min gräns, hur mycket jag kan ta i ex och det är väldigt bra. 

Jag har hoppat in och haft hästlekis lektioner samt privatlektioner för funktionshindrade - sån värme det ger en. Att se utvecklingen, glädjen och hur otroligt mycket det ger individen. Helt otroligt - ler bara då jag tänker på detta :) Vad gör man mer? Jo hela stallet skall skötas, hästarnas foder för hela dagen, mockning, hästarna ska ut och in, hästar ska tränas ("min" lille ponny jag fick äran att vara förste pilot på - Bellman, en 6 årig korsning Tinker och Welsh Cob) och så otroligt snäll och rolig att rida. Här är han på bild: 


Sedan skall hela anläggningen fixas med, ridhus samt paddock underlaget harvas, sladdas och vattnas. Hålla rent och snyggt såklart, välkomna alla - det är ett serivce yrke och jag bara älskar det! Ligger otroligt mycket jobb bakom att driva en ridskola ska ni veta, jag visste inte ens hälften innan jag började jobba här. Men jag har lyckan att ha så otroligt fina kollegor att spendera mina dagar med så det är liksom inget man tänker på så :) Allt flyter på och vi är ett grymt bra team - ser fram emot höstterminen! Flera nya fyrbenta kollegor har vi fått in och ska bli jätte kul att få träffa de senaste tillskotten nu på måndag då jag kommer tillbaka efter två veckors semester. ÄLSKAR MITT JOBB! 


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo