Om Mig


Hallå och Välkomna!

Islandshästryttaren är en nystartard blogg, jag har bloggat i över 10 år med massa pauser.
Varit Toppbloggare hos Allt För Föräldrar när jag drev en Föräldrablogg bland annat. 
Erfarenhet och lärt mig otroligt mycket via bloggandet, fått vänner för livet och vet baksidan med att blogga. 
Haft en längre paus men är nu redo att dra igång igen! 
Här kommer lite info om Mig, Islandshästryttaren :) 

Jag är en kvinna i mina bästa år, bor i dom Värmländska skogarna tillsammans med min make, våra tre barn och djur.
 Anställd och jobbar på Ridskola som Stall och Hästskötare sedan hösten 2016. Jag lever med Ehlers-Danlos Syndrom, Fibromyalgi och Hypotyreos - men jag är inte mina diagnoser, utan jag är Erika. 

Hästar är min stora passion i livet, började rida på ridskola som 7 åring och har sedan dess haft massa olika sköthästar, varit medryttare och fick min första egna häst som tonåring. Har alltid haft en tendens att fastna för  känsliga och "speciella" hästar.. Det är nog spänningen, kontakten man får, att se utvecklingen med det som är det som lockar mig :) 

I min senare tonår blev jag utsatt för saker som ingen annan människa ska behöva bli utsatt för, både sexuellt och fysiskt. Kraschade efter många många år och var då nära på att avsluta mitt liv. Min make hjälpte mig att ta hjälp via en egenanmälan till Psyk. Där blev jag faktiskt hjälpt (2009 var detta).

2005 träffade jag min make, via Lunarstorm faktiskt.
 Sedan des har vi hållit ihop, vi flyttade ihop ganska tidigt - bara ett halv år efter att vi träffades för första gången. Blev gravida ett par månader senare, förlovade oss hösten 2006. I februiari 2007 föddes vår dotter :) 1 år och 4 månader senare föddes våran första son och 2011 fick vi vår sista son. November 2011 gifte vi oss i "smyg" - tog med oss två vittnen, åkte och gifte oss borgligt. 

Blev riktigt sjuk i Hypotyreos och Hashimotos 2012, min ämnesomsättning fungerade nästan inte alls, min sköldkörtel var så förstorad att jag gång på gång fick åka in till sjukhus för att jag varken kunde äta (när jag väl kunde så fastnade allt i halsen), svälja, andas osv. Jag fick diagnoserna Hypotyreos och Hashimotos hösten 2012, gick upp 30 kg på en månad, helt orkeslös och tröhhteten var hemskt. Medicin sattes in och det var en redig berg och dalbana innan jag nu först 5 år senare verkar ha hittat min balans på hur stor dos medicin jag ska äta för att inte få dom extrema symtom. 

Hösten 2013 genomförde jag en Gastric Bypass efter att ha kämpat med min vikt sedan länge tillbaka. Åt väldigt mycket mediciner pga min fetma av följsjukdomar. Var uppe i 26 tabletter/dag för att ens orka komma ur sängen - att få vara uppe och försöka vara OK. Jag mår och har mått bra hela tiden efter min operation, gått ner 72 kg och är beviljad bukplastik hösten/vintern 2017. Att gnomföra denna operation som är en hjälp till självhjälp (inget jädra fusk som tyvärr många anser), är då ingen enkel väg. Det är bland det dummaste jag någonsin hört. Alla har rätt till en åsikt, absolut men att uttala sig om något man inte genomfört själv eller vet någonting om är inte OK enligt mig. 

Våren 2014 fick jag min Ehlers-Danlos Syndrom diagnos (EDS) och även Fibromyalgi. Alltid haft extrem värk i kroppen, men alltid fått höra att det berott på min övervikt och fetma. Men nu fick jag äntligen svart på vitt att det var något mer. Fått enorm hjälp av sjukvården efter min diagnos, varit på EDS Träffar via Landstinget och då fått träffat fler med samma syndrom, en EDS Sjukgymnast som är specialiserad på just EDS. Ja, jag har blivit otroligt mycket hjälpt via detta. 

Hur jag fastnade för just för Islandshäst kan du läsa mer om HÄR

Jag finns även på Instagram @erikaenroth 

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo